La formació taronja aprova una iniciativa al ple ordinari de juliol perquè Tarragona sigui qualificada de ‘ciutat turística’

Tarragona, divendres 21 de juliol de 2017. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona ha aconseguit que Tarragona sigui qualificada de ‘ciutat turística’. El portaveu de la formació taronja al Consistori, Rubén Viñuales, ha explicat que “aquesta qualificació esdevé l’exclusió del règim general dels horaris comercials que estableix la Llei 3/2014”. És a dir, “una flexibilitat en els horaris comercials dels petits i grans comerços de la ciutat que així ho desitgin”.

Durant la celebració del ple ordinari de juliol, Rubén Viñuales ha explicat que “Tarragona és un municipi turístic ‘de facto’ pel seu patrimoni històric i cultural, les seves platges o la seva gastronomia”, però “elevar la petició a la Direcció General de Comerç del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya per tal d’aconseguir la qualificació oficial implica tota una sèrie de beneficis per a la ciutat com són els horaris comercials, la participació en l’elaboració de plans locals d’Inversió o la signatura de convenis de col·laboració amb altres administracions”.

Tanmateix, Viñuales ha explicat que aquesta iniciativa sorgeix després de reunions amb diferents entitats, sindicats, col·lectius del comerç i patronals per tal d’entendre les necessitats dels empresaris del territori. No obstant això, el portaveu ha destacat “la recomanació de la Patronal de liberalitzar els horaris de forma parcial per zones concretes”.

Finalment, el líder de l’Oposició ha explicat que la iniciativa també preveu “ajudar als petits comerços en la contractació de personal mitjançant la creació d’una borsa de treball, a través del Tgn Impulsa, per tal de donar cobertura durant els dies de major activitat comercial”. Així com, “la promoció econòmica i comercial a través de campanyes de foment del comerç a la ciutat”.