Sergio del Campo encapçala la llista de Ciutadans per anar al Congrés per representar els interessos de Tarragona. De procedència aragonesa, el candidat taronja està vinculat a Tarragona des de l’any 2003 com a subinspector de treball. Forma part del cos d’inspecció de treball i seguretat social, i pertany a l’equip de lluita contra el frau i l’economia irregular. Sap quina és la recepta per combatre la corrupció política. Té clar que anirà a Madrid a parlar de solucions pel territori i afirma que també saben quina és la clau per esperonar l’economia.

REPÚBLICA CHECA – La seva manca d’experiència en política creu que és un handicap per vostè? Com pot combatre contra taurons que porten més temps en aquest món?
SERGIO DEL CAMPO – La societat fa anys que reclama que els polítics s’interessin de veritat pels problemes que preocupen la gent. El problema és que molts han fet de la política la seva professió i això fa que tinguin una total desconnexió amb la vida real. Jo em dedico a la lluita contra el frau com a sotsinspector laboral: cada dia veig els problemes reals al mercat de treball. A més, conec el funcionament de l’Administració i tots aquells aspectes que són necessari canviar.

Pinya 'taronja' amb Rivera i del CampoPinya ‘taronja’ amb Rivera i del Campo

RC – Què proposa C’s per Tarragona si del Campo aconsegueix un lloc a Madrid?
SC – Com a representant de Tarragona al Congrés dels Diputats, el meu objectiu serà sempre mirar pel benefici més gran per a la província. Coneixem els problemes concrets a tractar, com per exemple la necessitat de millorar les infraestructures o apostar fermament per potenciar altres tipus de turisme emergent, com el rural.

RC – Mirant amb optimisme les enquestes, els resultats per vostès no són dolents. Creu que els milloraran?
SC – Fa temps que treballem amb il·lusió en aquesta campanya. D’altra banda, els resultats de les eleccions autonòmiques a Catalunya ens van confirmar que la gent té ganes de canviar les coses i Ciutadans és l’únic partit que té projecte i idees per realitzar aquesta transformació. Per tant, sóc optimista amb els resultats de diumenge.

RC – Els afecta que els diguin que són la ‘marca blanca’ del PP?
SC – Ciutadans és un partit situat en la centralitat política. Això que és una novetat a Espanya, no resulta tan estrany en el marc polític de la resta de països europeus. El que recomano a la gent és que es llegeixin les nostres propostes, o s’apropin a les nostres carpes per informar-se i després treguin les seves pròpies conclusions.

Rivera …
RC – La cara coneguda de Ciutadans és Albert Rivera, té la sensació que la gent pensa que vostè i els altres candidats es beneficien de la ‘cara bonita’ del seu líder?
SC – A més de ser el líder millor valorat de la política espanyola, el que beneficia a Ciutadans és comptar amb algú de la capacitat professional i la qualitat humana que té Albert Rivera. A Ciutadans tots formem part d’un projecte comú i som gent que, des de diferents àmbits de la societat civil, aportem el millor del nostre treball.

Del Campo, al centre, amb altres candidatsDel Campo, al centre, amb altres candidats

RC – Què pensen fer per acabar amb la corrupció política?
SC – La corrupció política és una de les principals preocupacions dels ciutadans i s’ha convertit en una autèntica xacra en aquest país. Per a nosaltres, la lluita contra la corrupció és una de les nostres prioritats pel que hem anat presentant diferents propostes: regeneració democràtica i institucional, lluita contra el capitalisme d’amiguets, reforma de la llei de partits polítics perquè tinguin més democràcia interna i transparència; despolititzar la justícia i els organismes reguladors dels mercats; eliminar els indults en casos de corrupció o establir la responsabilitat subsidiària dels partits polítics en els casos de corrupció dels seus càrrecs, entre d’altres.

Parlem de diners
RC – Mesures per millorar l’economia a Tarragona i alhora, disminuir l’atur?
SC – L’administració ha de posar-se al costat dels autònoms, els petits i mitjans empresaris; en general, dels emprenedors que són els que generen ocupació. Per això, s’han d’aplicar polítiques que generin riquesa i ocupació de qualitat i afavorir la inversió estrangera o augmentar les partides dedicades a R+D+i. La desocupació és un problema estructural del nostre mercat laboral. Hem de canviar el model de Relacions Laborals. Ciutadans proposa un contracte únic i indefinit d’igualtat d’oportunitats que afavoreixi la contractació estable. També posar en mans de les persones en situació d’atur els recursos econòmics necessaris per formar-se a través del “xec de formació” per a aturats de llarga durada. D’altra banda, és fonamental oferir-los una orientació individualitzada per part dels serveis públics d’ocupació i de les Agències de Col·locació.

RC – BCN World ajudarà a disminuir l’atur?
SC – És un projecte que, avui en dia, està a l’aire. Ciutadans planteja un examen amb rigor de la proposta que permeti valorar si veritablement és un projecte que interessa a la ciutadania.

RC – Els Jocs Mediterranis, oportunitat o error?
SC – El projecte dels ‘Jocs del Mediterrani’ estava damunt de la taula abans que forméssim el grup municipal de C’s a l’ajuntament de Tarragona. El nostre interès és que serveixi per deixar un llegat real a la ciutat de Tarragona, en forma d’infraestructures aprofitables i bones connexions de transport públic entre els nostres barris.

Penjada de cartellsPenjada de cartells

Un canvi…real?
RC – Vostès abanderen un canvi en la política actual. Què els fa diferents?
SC – El que ens diferencia d’altres partits és que Ciutadans és un instrument de canvi que neix d’una plataforma civil. Ciutadans sorgeix com a resposta davant l’evidència que, des de la vella política, els partits no han aconseguit resoldre els problemes que de debò importen a la gent.

RC – Ciutadans treballarà per solucionar el problema que hi ha a la província amb el pas de l’N340 per diferents municipis i què proposaran?
SC – Com a solució més immediata i menys costosa proposem la gratuïtat de l’AP7, no obstant això és necessari acabar el més aviat possible el desdoblament de la A7.

Programa electoral
RC – Quin és el punt clau del seu programa?
SC –
En realitat són tres eixos els punts clau de la nostra proposta. En primer lloc, recuperar la classe mitjana i treballadora. En segon lloc, retornar a la política valors com la solidaritat, la unió i la igualtat, que són els veritables fonaments d’una societat democràtica. I en tercer lloc, urgeix la necessitat de regenerar les institucions i l’Administració a tots els nivells, amb l’objectiu que funcionin com a eines reals al servei dels ciutadans.

Del Campo, en el debat sobre el ferrocarril Del Campo en el debat sobre el ferrocarril (2 de desembre)

RC – Els partits independentistes tenen les portes tancades a una negociació amb C’s, si haguessin de pactar per algun tema en concret?
SC –
La postura de Ciutadans és clara: no pactarem amb partits independentistes, que pretenguin separar a la societat catalana. Podem arribar a acords, sempre que es respectin els fonaments d’una societat democràtica.

RC – Vostè que és aragonès, què pensa del que està passant a Catalunya? Ens fa anar endavant o enrere?
SC – Fa anys que vaig decidir que vull viure a Catalunya. Al segle XXI, em sembla molt més important mirar al futur potenciant el que ens uneix, que no pas el que ens separa.