Rubén Viñuales (Cs) critica que “Tarragona sigui un dels Ajuntaments menys transparents d’Espanya segons un estudi” i insta l’equip de govern a“treballar per solucionar-ho”

Tarragona, dilluns 10 de juliol de 2017. El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de Tarragona ha proposat un decàleg amb mesures concretes per treballar la transparència de l’Ajuntament, després que Transparency International España hagi publicat un estudi que situa la ciutat al lloc 99 de 110 en matèria de transparència. El portaveu municipal de Cs, Rubén Viñuales, ha titllat de “vergonyosa” la posició de Tarragona en aquest estudi. I li ha recordat a l’equip de govern que “sempre que la formació taronja ha treballat en la línia d’una gestió municipal transparent, s’ha topat amb la negativa del govern de Ballestaeros”.

El líder de l’Oposició a Tarragona ha criticat que “Tarragona sigui un dels Ajuntaments menys transparents d’Espanya segons l’estudi”, per això, ha instat l’equip de govern municipal a “treballar per trobar una solució”, i ha fet públiques les mesures que proposa Ciutadans com ara “la creació d’una Oficina Oberta de l’Alcalde perquè els ciutadans tinguin línia directa amb el màxim responsable de la ciutat sense intermediaris“, “un resum setmanal de la feina de l’Alcalde i el seu govern“, “la publicació a la pàgina web de l’agenda oficial de l’alcalde i els regidors de dilluns a diumenge” i “la celebració d’un debat anual, públic i obert a la ciutadania i entitats sobre l’estat de la ciutat”.

En la mateixa línia, Rubén Viñuales ha expressat també la voluntat de la seva formació de “separar de la direcció de càrrecs amb vinculació al govern municipal de mitjans de comunicació, com és el cas de Tarragona Ràdio”.  

Finalment, Viñuales ha defensat que “totes aquestes mesures no tindrien cap cost pel Consistori”, i que “millorarien la imatge de Tarragona i la posició en el ranking de l’estudi sobre transparència dels 110 consistoris més grans d’Espanya”.